Ingrediënten
Kook een grote hoeveelheid granen en bonen naar keuze en zet deze in een goed afsluitbare bak in de koelkast. Hier blijft het 4 a 5 dagen goed.
Kook de eieren, tempeh, vlees of vis. Bewaar ook deze in de koelkast (tevens handig als tussendoortje). Vlees en vis kun je beter niet voor de hele week voorbereiden. Gebruik bijvoorbeeld restjes van je vorige avondmaaltijd.
Op werkdagen hoef je dan 's ochtends alleen een bakje te pakken en deze te vullen met groenten, 2 eetlepels granen, 2 eetlepels bonen en 1 ei of een andere eiwitbron.
Voor de rest is het aan jouw creativiteit en je voorraadkast! Doe er een kwart avocado bij, snij een lente-uitje, rode ui of prei voor wat pit en misschien heb je nog wat tomaatjes, komkommer en paprika liggen?
Varieer met smaakmakers als olijven, zongedroogde tomaten en verse kruiden. En zorg voor een crunch door er sesamzaadjes of andere pitten over heen te strooien. Met een pluk kiemen maak je deze lunch helemaal af. Deksel er op, vork in je werktas en je bent klaar!
Deze werklunch is voedzaam, handig, snel en gegarandeerd een hit. En je kunt eindeloos variëren. Kook je de ene week rijst? Kook dan de volgende week quinoa. En wissel ook eens met verschillende boonsoorten.