De makkelijke werklunch

Zo kun je gemakkelijk lunch voor de hele week voorbereiden. Wil je een broodloze, gezonde, makkelijke werklunch voor werkdagen? Met slechts een paar basis ingrediënten heb je dagelijks een glutenvrij alternatief voor brood.

Zo bereid je de makkelijkste werklunch

I k hoor van veel mensen dat ze het lastig vinden om een gezonde lunch voor tijdens werkdagen te bedenken. Het bekende bammetje is dan toch het snelst gesmeerd en makkelijk mee te nemen. Maar tegelijkertijd zit deze oer-Nederlandse lunch vol met gist, suikers en andere stoffen waar ons lijf niet blij van wordt.     Zelf heb ik ooit dit succesrecept voor mijn werkdagen bedacht. Het is de meest voedzame en simpele lunch die je je kunt bedenken. De truc zit 'm in de voorbereiding. Als die in orde is, hoef je 's ochtends alleen nog maar een bakje te pakken en deze te vullen met wat je al in de koelkast hebt staan. Creativiteit is key; strooi er sesamzaadjes, pitjes, verse kruiden als bieslook over, of varieer met een andere olie zoals notenolie. Bereid op zondagmiddag de ingrediënten voor deze doe-het-zelf lunch.

Ingrediënten

01

Kook een grote hoeveelheid granen en bonen naar keuze en zet deze in een goed afsluitbare bak in de koelkast. Hier blijft het 4 a 5 dagen goed. 

02

Kook de eieren, tempeh, vlees of vis. Bewaar ook deze in de koelkast (tevens handig als tussendoortje). Vlees en vis kun je beter niet voor de hele week voorbereiden. Gebruik bijvoorbeeld restjes van je vorige avondmaaltijd. 

03

Op werkdagen hoef je dan 's ochtends alleen een bakje te pakken en deze te vullen met groenten, 2 eetlepels granen, 2 eetlepels bonen en 1 ei of een andere eiwitbron.

Voor de rest is het aan jouw creativiteit en je voorraadkast! Doe er een kwart avocado bij, snij een lente-uitje, rode ui of prei voor wat pit en misschien heb je nog wat tomaatjes, komkommer en paprika liggen?

Varieer met smaakmakers als olijven, zongedroogde tomaten en verse kruiden. En zorg voor een crunch door er sesamzaadjes of andere pitten over heen te strooien. Met een pluk kiemen maak je deze lunch helemaal af. Deksel er op, vork in je werktas en je bent klaar!

Deze werklunch is voedzaam, handig, snel en gegarandeerd een hit. En je kunt eindeloos variëren. Kook je de ene week rijst? Kook dan de volgende week quinoa. En wissel ook eens met verschillende boonsoorten.

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verassing in je mailbox!
Lunch Eiwitrijk Glutenvrij Lactosevrij Vezelrijk Salade

Lees ook