Aubergine tomatensoep

Gezond comfortfood

Huisgemaakte tomatensoep met aubergine

H eerlijk, het is weer kouder aan het worden. Eh… wat? Daar ben ik eigenlijk helemaal niet blij mee. Zelf ben ik een groot liefhebber van de lichte zonnige dagen en warme zonnestralen. Een van de dingen die ik wel verwelkom met het koude weer is soep! Er is geen makkelijkere avondmaaltijd te bedenken dan soep. Daarnaast is een gebonden soep naar mijn idee een waar comfortfood in de puurste vorm. Je beleeft gemak aan de gemakkelijke bereiding en de smaak van de soep is een ware deken. Schep dan ook een diepe kom goed vol en geniet! En houden de kinderen niet van aubergine? Geen probleem. Je proeft hem nauwelijks terug en het geeft de soep een heerlijke zijdezachte textuur. Het is een lekkere lunch, stevig bijgerecht of licht hoofdgerecht. Dit recept is voor een middelgrote pan soep.

Ingrediënten

01

Zet een grote pan met een dikke bodem op het vuur. Smelt de kokosolie (of boter) en fruit hierin de ui, chilipeper en winterwortel. Voeg de blokjes aubergine, tomaten en knoflook toe en laat gedurende 5 minuten mee garen. Voeg de bouillon en de gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout, de oregano (en optioneel een scheutje wijn).

02

Laat de soep minimaal een half uur op staan om de smaak te laten versterken. Voeg indien nodig meer water toe of laat langer indikken. Zo kun je de dikte van de soep aanpassen naar je eigen voorkeur. Maal de soep met een staafmixer tot een romige soep. Serveer met een scheutje olijfolie en een lepeltje pesto. 
 

Voorgerecht Soep Vegan Lactosevrij Bijgerecht

Lees ook