Ingrediënten
Zet een kom koud water met zout klaar. Schil de aardperen en haal de knobbels weg. Leg ze meteen in de kom, dan verkleuren ze niet. Schil de peen en snijd in stukjes. Snijd de stengel bleekselderij in stukjes en snipper de ui.
Smelt de boter in de pan en fruit de ui enkele minuten op laag vuur. Voeg de kerrie toe en roerbak deze even mee, totdat de kerrie gaat geuren. Snijd de uitgelekte aardperen in stukjes en doe ze met de bleekselderij en wortelen in de pan. Voeg wat zout toe en roerbak de groente een paar minuten. Giet er de hete bouillon en kokosmelk bij, roer goed, breng aan de kook, en laat de groenten afgedekt 20 minuten op een laag vuurtje gaar pruttelen.
Pureer de soep in je blender of met de staafmixer en proef of je nog peper en zout wilt toevoegen. Serveer de soep met wat gehakte peterselie of koriander en eventueel een lepel kokosroom.
Ik ben benieuwd of je gezin de ingrediënten kan raden...
Variatietip: je kunt de ui ook bakken in niet-ontgeurde kokosolie, dan krijgt de soep nog meer een kokossmaak.
Dit recept is van onze blogger Margot Lodewijk die haar interesse in gezond kokkerellen enthousiast combineert met een studie orthomoleculaire voedingsleer. Margot: “Al jarenlang liep ik rond met buikklachten en kwamen doctoren, therapeuten en ikzelf er niet achter wat er aan de hand was. ‘Accepteer het maar en adem ernaar toe’ waren enkele van de goedbedoelde maar niet helpende adviezen. Goede voeding bleek bij mij de sleutel. Geen bewerkte fabrieksvoeding, tarwe of suiker, maar zelfgemaakte gerechten met zoveel mogelijke verse ingrediënten. In no-time was ik van mijn buikklachten af. Ik word nu heel blij van dingen als quinoa-risotto met zelfgemaakte pesto, pompoen-boerenkoolsoep en broden van boekweit, banaan of noten. Heerlijk!”