Over Amber

A mber Albarda schrijft (kook)boeken, is voedingscoach, moeder en toegewijd chocoladeliefhebber. Ze is tevens oprichter van de Better Health Academy en het Better Health Event in de RAI Amsterdam en geeft regelmatig workshops over voeding & gezondheid en lezingen voor bedrijven. Inmiddels is ze aan haar negende boek bezig.
!

Amber: “Lekker in je vel zitten, gezond en vooral slank zijn of blijven is iets wat veel mensen in de ban heeft. Toch weten de meeste mensen niet hoe ze dit op een simpele en gezonde manier moeten bereiken. We hebben op school allemaal leren rekenen en schrijven, maar leren eten en daarmee goed voor jezelf zorgen stond -bij mij in ieder geval niet- op het curriculum. Doodzonde, want het menselijk lichaam heeft wel degelijk spelregels en een ritme waarop het functioneert. Houd je aan de spelregels en je lichaam werkt mee, ga er tegenin en je krijgt er (uiteindelijk) last van. En dat is precies wat er bij mij gebeurde. Na veel te lang te hebben geleefd op suiker, stress en slecht (lees, verkeerd) eten -en inmiddels gebukt onder een chronisch energietekort- werd ik behoorlijk ziek. Tijdens een sabbatical nota bene. Een behandeling van een paar geweldige internationale doktoren zorgde voor een hele nieuwe kijk op eten en een permanente interesse en scholing in voeding, energie en vitaliteit.

We hebben op school allemaal leren rekenen en schrijven, maar goed leren eten en daarmee voor jezelf zorgen staat niet op het curriculum. Doodzonde!

Blakend van energie, vol goede moed en eindelijk blijvend een maatje minder besloot ik een paar maanden later mijn baan op te zeggen en me full time in deze materie te verdiepen. Een uitgebreide studie volgde en daarna al snel het besef: "Dit moeten meer mensen weten!” De ervaring van leven volgens het ritme van je lichaam kan toch niet een geheim zijn dat maar een selecte groep mensen kent? Met een beetje kennis kun je zoveel ellende voorkomen. Ik zou willen dat meer mensen de spelregels van hun lichaam kennen en weten hoe ze met een paar aanpassingen beter voor zichzelf, en daarmee ook beter voor hun gezin kunnen zorgen.

2

"Ik houd me met veel passie met bezig met het bedenken en bereiden van gezonde voeding, de laatste tijd met name ook voor kinderen. Eetgewoontes leer je al vroeg aan en kinderen leren door wat ze thuis op tafel zien. En ja, groenten zijn de beruchte ingrediënten die vaak op kinderbordjes blijven liggen, maar het ligt allemaal in de bereiding. En de presentatie. Ik houd ervan de meest gezonde gerechten te maken die zelfs door de meest tegendraadse eter lekker worden gevonden."

Acht uiterst succesvolle boeken en kookboeken over dit onderwerp waren het resultaat. De verkoopcijfers bewijzen dat meer mensen vinden dat het afgelopen moet zijn met vage kwalen en een ondermaatse kwaliteit van leven. Veel zaken die er tegenwoordig als volkomen vanzelfsprekend verkocht worden zijn niet noodzakelijkerwijs goed voor je. Sterker nog, het tegendeel lijkt waar te zijn. We worden er als bevolking nu niet bepaald gezonder en vitaler op. Dit kan zoveel beter. 

Amber: "Dat is voor mij het idee achter de Better Health Academy. Via artikelen, boeken, ideeën, diensten, lezingen, workshops en evenementen wil ik mensen inspireren tot een fittere, vitalere & gezondere versie van jezelf. Volop energie hebben en lekker in je vel zitten is toch iets waar iedereen recht op heeft?"

Doe je ook mee?

Amber book covers x 7