Zomerse tomatentaart

Een heerlijke, simpele hartige taart voor een zomerse lunch.

Zomerse tomatentaart

Schat, Peet belt me net dat hij in de buurt is. Hij komt even langs goed? Hebben we nog wat lekkers voor de lunch?” Eh… nee. Ik heb nog geen boodschappen gedaan en afgezien van een snelle boterham met hummus weet ik niet goed wat ik op tafel moet toveren… Enter de makkelijkste taart (quiche) ooit. Het enige wat je nodig hebt is een pakje spelt bladerdeeg, een paar eieren, wat roomkaas, kruiden en heel veel tomaten. Liefst in alle soorten, maten en kleuren. Een goede quiche dus, voor wanneer je nog vrij veel tomaten over hebt en ze beginnen tegen hun houdbaarheidsdatum aan te schurken. De geroosterde tomaatjes met de lekkere knoflook roomkaas is een heerlijk zomerse en frisse combinatie. Een echte aanrader dus als je in een handomdraai een lekkere, simpele zomerquiche op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een quichevorm in. Leg de plakjes bladerdeeg in de quichevorm, prik er een paar maal in met een vork, leg er een vel bakpapier overheen en doe daar een laagje bakparels in. Zet de quichevorm met bladerdeeg circa 15 minuten in de oven.

02

Mix het ei en de eierdooiers door de roomkaas en meng de bieslook en knoflookpoeder erdoorheen. Giet dit laagje over het bladerdeeg wanneer het uit de oven komt. Snijd vervolgens de tomaten en verdeel ze over de taart. Plakken trostomaten, gehalveerde cherry tomaatjes in alle kleuren… leef je uit en vul de quiche met lekker veel tomaten. Giet er een beetje balsamico azijn overheen, wat vers gemalen zeezout en peper en scheur er wat verse basilicumblaadjes overheen.

03

Zet de taart hierna nog circa 20-30 minuten in de oven tot het eimengsel is gestold.

Eet smakelijk!

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Hoofdgerecht Lunch Vegetarisch Eiwitrijk

Lees ook