Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een quichevorm in. Leg de plakjes bladerdeeg in de quichevorm, prik er een paar maal in met een vork, leg er een vel bakpapier overheen en doe daar een laagje bakparels in. Zet de quichevorm met bladerdeeg circa 15 minuten in de oven.
Mix het ei en de eierdooiers door de roomkaas en meng de bieslook en knoflookpoeder erdoorheen. Giet dit laagje over het bladerdeeg wanneer het uit de oven komt. Snijd vervolgens de tomaten en verdeel ze over de taart. Plakken trostomaten, gehalveerde cherry tomaatjes in alle kleuren… leef je uit en vul de quiche met lekker veel tomaten. Giet er een beetje balsamico azijn overheen, wat vers gemalen zeezout en peper en scheur er wat verse basilicumblaadjes overheen.
Zet de taart hierna nog circa 20-30 minuten in de oven tot het eimengsel is gestold.
Eet smakelijk!