Geroosterde paprika-tomatensoep

Een soep met een lekker zoete smaak
A ls het over soep gaat, denk ik gelijk aan tomatensoep. Dat is toch echt mijn favoriet. Niet alleen voor de smaak, maar ook voor de voedingswaarde. Tomaten zijn groenten die je meer voedingsstoffen bieden wanneer ze gegaard of verwarmd zijn dan als je ze rauw eet. Goed om te weten! Deze tomatensoep heeft een lekkere twist door de toevoeging van geroosterde paprika. Door de groenten eerst te roosteren krijgt het gerecht een heel eigen uniek smaakje. Veel mensen houden niet van gegaarde wortel, maar in deze soep zorgt het voor een heerlijk licht zoete smaak. Voor een grote pan soep.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 190˚C. Vet een grote bakplaat licht in met olijfolie. Leg de knoflook (ongepeld), uien, tomaten en paprika met het velletje naar beneden op de bakplaat. Bestrooi de groenten met de tijm, wat extra olijfolie, een beetje zeezout en peper. Rooster de groenten gedurende 30 tot 40 minuten in de oven. Let op, het is heerlijk als de groenten karameliseren maar laat ze niet te zwart worden. Je kunt er voor kiezen op het laatste moment de oven nog even op de grill stand te zetten om dat authentieke 'geroosterde' smaakje te krijgen. 

02

Haal de bakplaat uit de oven en verwijder de velletjes van de knoflook en van de paprika. Pureer alles in een blender of met een staafmixer. Houd een paar basilicum blaadjes achter de hand en voeg de rest toe aan de soep, samen met het paprikapoeder.

03

Voeg vervolgens in etappes de bouillon toe, om de gewenste consistentie van de soep te bereiken. Breng op smaak met peper en zout of met een snufje kaneel en chilivlokken, 

Soep Vegetarisch Lactosevrij Vegan Lunch Voorgerecht

Lees ook