Ingrediënten
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de paprikapoeder, knoflook, snuf kaneel, komijnzaad en chilipoeder door elkaar. Verwarm de specerijen in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Haal de specerijen van het vuur en meng het in een kom door de gezeefde tomaten. Voeg het zout en het limoensap toe. Snijd de tempeh in kleine stukjes en meng deze door de tomatensaus. Dek de tempeh af, en laat deze voor 20 - 30 minuten in de koelkast staan.
Spoel de bonen af en kook ze volgens de verpakking. Snijd terwijl de tempeh marineert de ingrediënten voor de salade en meng alles door elkaar.
Schep de tempeh in een ruime ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat. De tempeh moet wat ruimte hebben. Bak de tempeh gedurende 20-30 minuten gaar. Maak terwijl de tempeh in de oven staat de wraps. Meng de specerijen, kruiden en het kikkererwtenmeel door elkaar. Klop goed met een garde zodat er geen klontjes in het beslag zitten. Voeg als het nodig is wat meer water toe, zodat het de consistentie van soepel Hollands pannenkoekenbeslag heeft.
Verwarm een middelgrote koekenpan op matig tot hoog vuur en smelt hier een likje kokosolie in. Zet het vuur laag wanneer de pan heet is en schep een bescheiden hoeveelheid beslag in de pan en draai de pan rond zodat de bodem dun bedekt is. Je wilt dunne, zachte wraps bakken. Laat de wraps op laag vuur bakken tot de bovenkant droog is. Draai de wrap om en bak de andere kant tot hij goud-bruin is.
Haal de tempeh uit de oven en zet deze met de salade op tafel. Aan tafel stelt ieder zijn eigen wraps samen. Serveer met een schijfje limoen.
Smakelijk!