Zuurdesemtoast met bonenspread

Eiwitrijk vegetarisch beleg

Eiwitrijke tuinbonen spread

O p zoek naar een manier om je brood gezond maar toch lekker te beleggen? Deze tuinbonenspread is klaar in een handomdraai, bevat veel eiwit, gezonde vetten en is verassend lekker van smaak. De voedzame versie van sandwichspread uit een potje. Serveer dit vegetarische beleg eens op zuurdesembrood met noten. Dit voegt extra voedingsstoffen aan de maaltijd toe.

Ingrediƫnten

1

Heb je verse, ongedopte tuinbonen gekocht? Dan moet je ze dubbeldoppen. Dit doe je door de bonen eerst kort te blancheren of stomen en ze vervolgens van hun schillen te ontdoen. De bonen die je uit de schillen haalt moeten vervolgens nog 2 minuten gestoomd of gekookt worden. Nu kun je de bonen van het bittere grijs-groene velletjes ontdoen. 

2

Als je klaar bent met doppen kun je door naar het makkelijke werk. Doe de tuinbonen samen met de rest van de ingrediënten in een foodprocessor of blender tot een grove pasta malen. 

3

Smeer de spread op een geroosterd sneetje desem (spelt)brood, besprenkel met wat extra vergine olijfolie en maal er wat versgemalen peper overheen. Ter garnering --en voor de lekker- een beetje extra Parmezaanse kaas eroverheen en voíla! En dat is het, in een handomdraai een gebalanceerde lunch.

Broodgerecht Eiwitrijk Vegetarisch Lunch Ontbijt Hartige snack

Lees ook