Rode bietendip

Fris en zoet, weer eens iets anders dan hummus

Rode bietendip met walnoten en feta

Z oek je naar een dip die net wat spannender of frisser is dan humus? Dan is dit een geweldige optie voor jou: rode bietendip. Deze felgekleurde dip is heerlijk bij snackgroenten, als broodbeleg, in een wrap of als romige component in je salade. Gebruik je favoriete groente (wortels, komkommer etc.) om mee te dippen. Lekker! Ook is de dip erg lekker op goed brood in combinatie met geroosterde groenten zoals courgette, aubergine en paprika. Werkelijk om je vingers bij af te likken. Het is niet alleen heerlijk van smaak, het is ook nog eens ontzettend gezond. Deze dip bevat niet alleen een goede hoeveelheid van een super groente (want rode bieten bevatten veel vitamine B en antioxidanten) maar ook zeer gezonde vetten uit walnoten.

Ingrediënten

01

Verwarm je oven voor op 180℃. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en verspreid hierover de walnoten. Rooster de walnoten kort (maximaal 4 tot 5 minuten) en laat ze vervolgens even afkoelen. 

02

Pureer de gekookte bieten samen met de walnoten, de feta-kaas en de yoghurt in de keukenmachine tot een zachte dipsaus. Voeg naar smaak een beetje vers gemalen zwarte peper toe. Zo makkelijk is het!

Dips/Dressings Vegetarisch Hartige snack

Lees ook