Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en bestuif met een heel klein beetje speltmeel.
Mix de twee soorten meel, het zuiveringszout en het zout in een grote kom. Klop de eieren in een kleinere kom los en mix er de yoghurt, olijfolie en het citroensap doorheen. Giet het eiermengsel bij de droge ingrediënten in de grote kom en roer goed door elkaar.
Schep het deeg op een met speltmeel bestrooid werkblad en kneed het even kort door. Vorm tot een mooie grote bal. Bestrooi, als het deeg te slap en plakkerig is en zich slecht laat kneden, wat extra speltmeel op het werkblad. Leg de deegbal op het bakpapier en bestrijk aan alle kanten met een dun laagje yoghurt. Snijd een diep kruis in het brood en bestrooi de bovenkant met de sesamzaadjes.
Bak het brood in 55-60 minuten in de oven gaar. Als je met twee vingers midden op de onderkant van het brood klopt, hoort het hol te klinken.