Koolhydraat arme broodjes

De lekkerste glutenvrije broodjes

Graanvrije zadenbroodjes

D eze koolhydraatarme (graanvrije!) broodjes zijn een uitkomst voor iedereen die op de lijn let of graag koolhydraatarm eet, maar brood zo mist. Deze broodjes hebben de heerlijke kauw-factor van brood, maar bestaan volledig uit zaden. En zitten daardoor bomvol goede vetten. Helemaal geen zonde dus, om ze ’s avonds of op welk tijdstip dan ook, bij de maaltijd te serveren. Je kunt tevens naar hartelust met de ingrediënten variëren: in deze versie zitten behoorlijk wat zwarte sesamzaadjes waardoor ze wat donker zijn uitgevallen, dus bij een volgende ronde worden dit blonde sesamzaadjes. Kies ook vooral jouw favoriete pitten en zaden uit, bijna alles werkt in dit recept.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven op 180 graden en leg er een vel bakpapier op een bakplaat. Zet de boter even in de oven om te smelten en doe de chiazaden, pompoenpitten, zonnebloempitten, maanzaad, sesamzaad, arrowrootpoeder en specerijen in een kom. Goed door elkaar roeren en daarna terwijl je roert de boter en het warme water toevoegen. Goed blijven roeren en daarna de eieren toevoegen. Blijf een minuut of twee goed doorroeren en laat een minuutje rusten.

02

Maak hierna je handen nat en rol circa 7-8 bolletjes van het deeg. Laat ze vanaf 10cm hoogte stuk voor stuk op het bakpapier vallen met genoeg ruimte ertussen. Doe de bakplaat circa 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen maar serveer ze daarna wel onmiddellijk, dan zijn ze het lekkerst. 

Glutenvrij Koolhydraatarm Lunch Ontbijt Vezelrijk

Lees ook