Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de basilicumolie in een kommetje door elkaar. Maak het focacciadeeg door het amandelmeel, lijnzaadmeel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar te roeren. Klop met een handmixer in een grotere kom de eiwitten tot er voorzichtige pieken ontstaan.
Giet de melk bij de droge ingrediënten en roer tot een glad, dik deeg. Schep de geslagen eiwitten voorzichtig door het deeg. Schep het deeg op het bakpapier. Vorm het in een cirkel en strijk met de achterkant van een lepel glad tot je een laag hebt die overal ongeveer 2 cm dik is.
Lepel de basilicumolie over het deeg. Verdeel de plakjes tomaat erover en bestrooi met de tijm. Bak de focaccia in het midden van de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Als je het midden indrukt, veert het onder je vingers nog terug. Zorg dat het brood niet te bruin en knapperig wordt.