Zoete aardappel rösti

Ideaal voor de lunch of als bijgerecht

Zoete aardappel rösti

Z in in een uitgebreid ontbijt, snelle lunch, een lekker bijgerecht of een vullende snack? Probeer dan eens deze zoete aardappel rösti. Rösti is een Zwitsers gerecht gemaakt van geraspte aardappelen. Dit is een gezonde variant gemaakt van zoete aardappelen. In plaats van een grote “koek” maak je er kleine pannenkoekjes van. Lekker naast ei tijdens het ontbijt of de lunch, of als bijgerecht bij het diner. De zoete aardappel bevat veel vitamine C, bètacaroteen, vitamine D, magnesium en ijzer. De aardappels scoren niet hoog op de glycemische index en de rösti’s bevatten extra eiwitten dankzij het toegevoegde eitje. Verzadigend en je zult geen last van snaaibuien krijgen na dit gerechtje. Ideaal! Dit recept is voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten

Z in in een uitgebreid ontbijt, snelle lunch, een lekker bijgerecht of een vullende snack? Probeer dan eens deze zoete aardappel rösti. Rösti is een Zwitsers gerecht gemaakt van geraspte aardappelen. Dit is een gezonde variant gemaakt van zoete aardappelen. In plaats van een grote “koek” maak je er kleine pannenkoekjes van. Lekker naast ei tijdens het ontbijt of de lunch, of als bijgerecht bij het diner. De zoete aardappel bevat veel vitamine C, bètacaroteen, vitamine D, magnesium en ijzer. De aardappel scoren niet hoog op de glycemische index en de rösti’s bevatten extra eiwitten dankzij het toegevoegde eitje. Verzadigend en je zult geen last van snaaibuien krijgen na dit gerechtje. Ideaal! Dit recept is voor 2 tot 3 personen
01

Rasp de zoete aardappel (grof), besprenkel met een flinke snuf fijngemalen zout en laat gedurende 15 min uitlekken op keukenpapier. Zo verliest de zoete aardappel wat vocht. Knijp boven een vergiet of zeef de zoete aardappel uit met je handen. Gebruik wat kracht.

02

Snipper de ui en schep door de geraspte zoete aardappel heen. Meng het ei en de kruiden en specerijen door de zoete aardappel en ui.

03

Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin kokosolie. Schep een flinke eetlepel beslag in de pan en druk aan met de achterkant van de lepel zodat er een soort burgertje ontstaat. Bak de rösti’s gedurende 5 minuten of tot ze stevig genoeg zijn om om te draaien. Gebruik een spatel om de rösti’s voorzichtig om te draaien. Bak ze nog eens 5 minuten om beide kanten goudbruin te krijgen.   
Je kunt de rösti serveren met een salsa van tomaat en avocado, of met wat roerei. Serveer indien gewenst met wat bosui of andere verse kruiden. 

Vegetarisch Voorgerecht Hartige snack Lunch Lactosevrij

Lees ook