Ingrediënten
Gebruik je shiitake? Laat deze dan 10 minuten weken in koud water. Gebruik je champignons? Snijd deze dan in dunne plakjes.
Meng drie el sojasaus, knoflook, sesamolie, citroensap, arrowroot en voeg het rundvlees toe. Roer goed door elkaar zodat al het vlees goed bedekt is met de marinade.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de soba noedels toe en kook ze op matig vuur in 5-6 minuten gaar. Giet de soba noedels af en spoel af met koud water.
Snijd de bosui, paprika, champignons en wortel in dunne reepjes of stukjes. Zet een wok op het vuur en verhit. Smelt hierin een lepel kokosolie. Wok in de pan de ui paprika, champignons, plakken wortel, driekwart van de chilipeper, geperste knoflook en geraspte gember. Schep de groenten uit de wok en zet apart.
Verhit de andere helft van de kokosolie in de wok en bak hierin de rundvleesreepjes gedurende 4 minuten mals en gaar. Schep nu ook het vlees uit de pan en zet apart.
Giet de miso bouillon in de wok en voeg nori reepjes, de noodles en rode kool toe. Schep om en voeg dan de rest van de groenten en het rundvlees toe. Roerbak nog een minuurtje. Bestrooi de noodles met en sesamzaadjes en de rest van de rode chilipeper.