Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200°C Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd het onderkantje van de spruitjes en snijd in de lengte doormidden. Schep de groenten door de olijfolie, peper en een snufje zout.
Smeer een bakplaat of ruime metalen ovenschaal in met wat kokosolie. Plet de knoflooktenen en leg deze samen met de groenten en het takja rozemarijn in de (metalen) ovenschaal. Bak gedurende 20 min en schud de schaal om de 5 minuten zodat alle kanten van de groenten worden geroosterd. Zet de groenten ongeveer 5 minuten voor de zalm in de oven, deze hebben net iets langer nodig.
Besmeer de tweede ovenschaal met boter, leg hierin de zalm en bestrooi deze met wat verse peper. Smelt wat boter in een pannetje en besmeer hier de bovenkant van de zalm mee. Halveer de citroenen en leg deze samen met de tomaten naast de zalm. Bak gedurende 15 – 20 min. De kooktijd hangt af van de dikte van de zalm.
Verwijder de knoflooktenen en rozemarijn. Serveer de zalm en groenten samen. Wil je meer koolhydraten toevoegen aan dit gerecht? Dan kun je de zalm serveren met bruine rijst, gekookte spelt of aardappelen. Aardappelen kun je ook (na even voorgaren) meebakken in de oven.
Dit gerecht is voor 3 tot 4 personen