Ingrediƫnten
Week de rijst in ruim koud water. Smelt de boter in een sauspan op niet al te hoog vuur. Voeg het kaneelstokje, de opengesneden kardemompeulen en peperkorrels toe en bak ze op laag vuur 4 minuten. Giet de rijst af en spoel schoon.
Voeg de rijst aan de boter toe en roer voldoende zodat alle rijstkorrels omhuld zijn met een boterlaagje. Hak de pistachenoten grof en roer ze door de rijst. Schenk zo veel kokend water over de rijst zodat de rijst onder een laag van circa 1 centimeter water staat. Roer de saffraandraadjes erdoor en voeg een snuf zout toe. Leg een stuk bakpapier in de pan over de rijst en sluit de pan af met een goed passende deksel. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst ongeveer 30 minuten op laag vuur zachtjes koken. Check om de zoveel tijd of de rijst niet aanbakt, voeg zo nodig extra water toe. Lekker met een stukje kip of vis.