Kokoscrêpes met rood fruit

Koolhydraat arme pannenkoeken voor de ontspannen ochtend

Kokoscrêpes

P annenkoeken… Wat is er nu een beter begin van de dag dan heerlijk pannenkoeken bakken? Op een vrije ochtend of luie zondag zijn pannenkoeken een ware traktatie. Lekkere zoete crêpes of juist hartige pannenkoeken met ham en kaas… Een grote stapel voor het hele gezin. Het grote nadeel van pannenkoeken is volgens veel ouders echter dat ze vaak als excuus worden gebruikt om er van alles wat niet gezond is op te gieten en strooien. En dat is jammer. Gelukkig zijn er talloze manieren om pannenkoeken niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam en gezond te maken. Geen tarwebedoeningen die een bodem voor een bord vol stroop worden, maar ronde koeken vol fruit, gebonden door banaan en ei of lijnzaad en amandelmeel. En zo zijn er talloze recepten die pannenkoeken tot een zeer verantwoord ontbijtje maken. Zo ook deze kokos pannenkoeken, of crêpes. Ze zijn een heerlijk zoet begin van de dag. Of einde van de dag, als dessert. Niet alleen omdat ze perfect en toch verantwoord zijn voor zoetekauwen, maar ook omdat ze in tegenstelling tot traditionele crêpes en pannenkoeken lekker koolhydraatarm zijn. En dat is altijd een plus, ook als je niet op de lijn let. Serveer ze als ontbijt op bed of geniet er allemaal van aan een mooi gedekte ontbijttafel. Ze zijn te lekker om aan je neus voorbij te laten gaan!

Ingrediënten

01

Mix de eieren met de gemalen kokos, de kokosroom, het kokosmeel en het vanille-extract tot een beslag. Voeg hier indien nodig 1 tot 3 eetlepels water aan toe om je beslag beter te laten vloeien. Zo zijn de crepês beter te vouwen.

02

Smelt een klein beetje kokosolie of boter in een hete koekenpan en doe 3-4 lepels beslag in de pan. Laat het beslag uitvloeien tot een dunne crêpe. Maak de crêpes niet te groot want dan zijn ze lastig om te keren. Bak de crêpes aan een kant gaar, draai om en bak de andere kant dan nog 1 minuut. 

03

Bestrijk iedere crêpe in het midden met een streep dikke yoghurt. Strooi royaal gemalen kokos over de yoghurt en druppel een dunne sliert honing eroverheen. Leg hier wat vruchten op. Vouw de crêpe vervolgens dicht en serveer met een mooie bloem op de rand van het bord.
 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Ontbijt Glutenvrij Dessert Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Lactosevrij

Lees ook