Ingrediƫnten
Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Kook de pompoen tot hij gaar en zacht is gedurende 15 tot 25 minuten. De kooktijd kan behoorlijk verschillen per pompoen. Hij moet boterzacht zijn voor dit ontbijt!
Giet ondertussen 400ml amandelmelk bij de chiazaden. Roer het vanille extract en de honing erdoorheen en verdeel over twee kommetjes. Zet apart zodat de chiapudding kan opstijven.
Zodra de pompoen klaar is haal je de pan van het vuur en giet je de pompoen af. Pureer de pompoen samen met de dadels, 1 tl speculaaskruiden en de scheut amandelmelk tot een glad en romig geheel. Heb je trek in een yoghurt achtige substantie, voeg dan meer amandelmelk toe. Heb je meer trek in een stevige puree laat hem dan zoals hij is. Je kunt de puree zowel warm als koud eten.
Schenk of schep de pompoenpuree over de chiapudding en garneer met de moerbeien, gehakte noten, zaden en kokos. Of gebruik granola als heerlijke krokante toevoeging. Bestrooi met de rest van de speculaaskruiden. Smakelijk!
Dit recept is voor 2 personen, of voor 2 dagen genieten!
*Ben je al een doorwinterde gezonde eter? Dan is de pompoen zelf zoet genoeg voor jou en kun je dit ontbijt zonder dadels maken. Je kunt eindeloos variëren met de topping.