Gezonde chocolade pannenkoekjes

Het ultieme gezonde ontbijt voor de chocoholic

Gezonde chocoladepancakes

P ancakes zijn een heerlijke traktatie voor in het weekend. Wie wil er nu niet met een heerlijke stapel pannenkoekjes de zon- of zaterdag beginnen. Dit recept is voor pancakes met een twist. Een lekkere chocolade smaak en bomvol goede vetten en eiwitten. Nog lekkerder wanneer ze geserveerd worden met room en fruit.

Ingrediënten

Ingrediënten

01

Doe het speltmeel, amandelmeel, cacaopoeder, kaneel en bakpoeder in een grote kom en roer goed door. Klop in een andere kom de eieren los en roer hier de yoghurt, melk en banaan doorheen. Voeg daarna de natte ingrediënten toe aan de droge en roer het geheel goed door elkaar. Zet een koekenpan met daarin een klontje boter of kokosolie op niet al te hoog vuur.  

02

Schep ongeveer 3 el beslag per pannenkoekje in de pan (dit maakt kleine, ronde American-style pannenkoekjes) en bak tot de onderkant stevig is en licht verkleurt.  Draai vervolgens om om de andere kant te bakken. Ga door tot je beslag op is. Je kunt de pannenkoekjes mooi in 2 stapels stapelen.

03

Maak hierna de kokosroom door de dikke crème uit een blik kokosmelk met een elektrische mixer circa 2 minuten op te kloppen. 
Voeg dan de ahornsiroop en merg van het vanillestokje toe en klop nog even door. Schep de room bovenop de stapels pannenkoeken, strooi er wat kokosrasp over en giet er vervolgens royaal ahornsiroop overheen. Garneer met verse frambozen of ander rood fruit. Andere optie: Serveer de room in kleine bakjes naast de pannenkoeken.

Ontbijt Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Eiwitrijk Lactosevrij

Lees ook