Ingrediënten
Zelf amandelmelk maken? Hier vind je mijn recept voor huisgemaakte amandelmelk.
Rasp de schil van de citroen en pers 'm vervolgens uit tot je 50 ml sap hebt. Klop de eieren los in een kom en voeg de citroensap, rasp, vanille extract en (zelfgemaakte) amandelmelk toe. Klop het geheel flink op en voeg dan het zout, spelt- en amandelmeel toe. Mix dit goed door elkaar.
Smelt de boter alvast in de koekenpan. Als de boter gesmolten is (laat het niet te heet worden) voeg je het aan het beslag toe en roer je alles nog even goed door. Schep een beslaglepel beslag in de pan en houd de pan schuin zodat het beslag zich mooi over de pan verdeelt en het een mooie dunne crêpe wordt. Laat de onderkant mooi goudbruin bakken alvorens je het pannenkoekje omdraait en de andere kant bruin bakt. Doe dit door de crêpe in de lucht omhoog te gooien want met een spatel breken ze vrij snel.
Serveer met geraspte chocolade (terwijl de crêpe nog warm is!) en een beetje gehakte nootjes naar smaak. Geen chocolade in huis? Ze zijn ook heerlijk met ahornsiroop. Voor circa 6 dunne crêpes.