Gemengde notenpasta

Deze notenpasta is naar mijn mening de beste notenpasta die er is. Er is niets mis met amandelpasta, maar de smaak van deze 5 verschillende noten die samenkomen in één hap vind ik fantastisch. Door meerdere noten te gebruiken krijg je een grote hoeveelheid van verschillende voedingsstoffen binnen.

5-mix notenpasta

H et is alom bekend dat rauwe noten goed voor je zijn. Ze bevatten royale hoeveelheden eiwitten, vitaminen, mineralen en gezonde onverzadigde vetten geconcentreerd in een kleine verpakking. Deze voedingsstoffen hebben wij ontzettend hard nodig voor ons immuunsysteem, het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding en het verbranden van oud vet. De ene soort bevat echter weer andere goede vitaminen, mineralen en vetten dan de ander. Zo gebruik ik geen pinda in deze notenpasta, omdat de pinda technisch gezien niet onder de gezonde rauwe noten valt. Pinda’s zijn geen noten, maar peulvruchten, wist je dat? Ze bevatten in verhouding tot noten meer anti-nutriënten en daarom zijn de ‘echte’ noten een gezondere keuze.

Ingrediënten

01

Je kunt de noten rauw roosteren of eerst weken. 

02

Doe de noten in de keukenmachine en maal alles tot een kruimelige massa. Voeg vervolgens de extra olie toe en laat alles gedurende 10 tot 15 minuten malen tot het de gewenste zachte consistentie heeft. 

03

Bewaar de notenpasta in een schone, luchtdichte pot in de koelkast. Je kunt de notenpasta ongeveer twee weken bewaren.

Zonder geraffineerde suikers Vegan Rauw Koolhydraatarm

Lees ook