Bosbessen chiapudding

Weer eens wat anders dan havermout

Bosbessen chiapudding

G ezond ontbijten is echt niet moeilijk. Het is alleen voor sommige mensen vrij eenzijdig omdat ze blijven hangen bij een kommetje havermout of een roerei. Niets mis mee, maar variatie is altijd goed. Dit ontbijt is er zeker één voor in je wekelijkse repertoire. Het is makkelijk te maken, ontzettend lekker, laag in koolhydraten en hoog in proteïne. Eén kommetje bevat maar liefst 12g plantaardige eiwitten! Verder bevat het een goede lading vitaminen en mineralen. Een super start van de dag dus. Tip: Maak dit ontbijt voor je naar bed gaat de dag van tevoren. Op deze manier krijg je het beste resultaat én er staat een ontbijt klaar in de koeling wanneer je wakker wordt.

Ingrediënten

01

Er is weinig aan het maken van dit ontbijt. Pak een schone wekpot of schaaltje en meng het chiazaad met de amandelmelk (lees hier hoe je dit heel makkelijk zelf maakt). Laat tien minuutjes staan en roer alles nog eens goed door elkaar. Het mengsel zal een wat dikkere substantie hebben. Voeg vervolgens de havermout, hennepzaad, lucumapoeder, gojibessen, bosbessen en maquipoeder toe. 

02

Roer alles goed door elkaar, sluit de wekpot of het kommetje af en zet een nachtje in de koeling. De volgende morgen heb je een ontzettend lekker ontbijt klaar staan. Je kunt je chiapudding garneren met extra noten, zaden, banaan, vers fruit of glutenvrije granola. Heerlijk!

Ontbijt Vegan Eiwitrijk Vezelrijk Glutenvrij

Lees ook