Vanille tulband met citroen icing

De lekkerste glutenvrije tulband. Vol goede vetten en volledig zuivelvrij met een zachte icing van cashewnoten en limoen

Lemon & lime tulband

D eze tulband is zacht van textuur en heerlijk fris van smaak door de combinatie van limoen en citroen. De zachte icing geeft de cake een romig element dat absoluut onweerstaanbaar is. Door de frisse citrussmaak is de tulband perfect voor bij de thee. Heerlijk na een koude winterwandeling. Wil je echt winterse smaken? Vervang de citroen en limoen door sinaasappel en voeg dan kaneel en gember toe aan het cake beslag! Deze tulband is bovendien in een handomdraai gemaakt. Vergeet dan alleen niet de cashewnoten van tevoren in wat water te laten weken. Dit onthouden is waarschijnlijk nog het lastigste van dit recept. Het ideale gebak voor een ontspannen weekend dus! Dit recept is voor een kleine tulband. Heb je alleen een grote vorm dan kun je de ingrediënten in tweevoud gebruiken.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulbandbakvorm van circa 16 cm in. Meng je amandelmeel (vermaal, als je hele amandelen gebruikt, deze eerst tot meel in een keukenmachine), kokosmeel en bakpoeder in een kom (en indien gewenst de kaneel en gemberpoeder).

02

Klop de eieren los in een andere grote kom en roer de ahornsiroop, kokosmelk, het vanille-extract, citroenrasp en de gesmolten kokosolie erdoor. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en mix tot een glad beslag. 

03

Giet het deeg in de tulbandbakvorm. Bak de tulband 30-35 minuten in de oven. De cake is gaar als een houten prikker er (relatief) schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen. 
 

04

Mix vlak voor het serveren alle ingrediënten voor de icing in een krachtige blender tot een smeuïg geheel. Schenk de topping over de afgekoelde cake, zodat er een mooie laag over de zijkant van de tulband afglijdt. Rasp nog wat citroenschil over de cake voor een extra mooi effect. 

Gezonder zoet Dessert Glutenvrij Zuivelvrij Lactosevrij

Lees ook