Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een tulbandbakvorm van circa 16 cm in. Meng je amandelmeel (vermaal, als je hele amandelen gebruikt, deze eerst tot meel in een keukenmachine), kokosmeel en bakpoeder in een kom (en indien gewenst de kaneel en gemberpoeder).
Klop de eieren los in een andere grote kom en roer de ahornsiroop, kokosmelk, het vanille-extract, citroenrasp en de gesmolten kokosolie erdoor. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en mix tot een glad beslag.
Giet het deeg in de tulbandbakvorm. Bak de tulband 30-35 minuten in de oven. De cake is gaar als een houten prikker er (relatief) schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen.
Mix vlak voor het serveren alle ingrediënten voor de icing in een krachtige blender tot een smeuïg geheel. Schenk de topping over de afgekoelde cake, zodat er een mooie laag over de zijkant van de tulband afglijdt. Rasp nog wat citroenschil over de cake voor een extra mooi effect.