Ingrediënten
Breng de amandelmelk samen met de quinoa in een pan aan de kook (een recept voor huisgemaakte amandelmelk vind je hier). Laat de quinoa vervolgens op matig vuur 15 minuten pruttelen tot de meeste melk is opgenomen; roer de korrels tussentijds een paar keer om. Rooster intussen de noten in 3-4 minuten goudbruin onder de ovengril (niet te dicht eronder plaatsen). Schep de noten af en toe om. Haal de pan van het vuur en laat de quinoa nog 5 minuten met het deksel op de pan staan. Voeg vervolgens de bosbessen en de kaneel toe en roer het geheel een paar keer door.
Verdeel de quinoa over drie/vier kommen of diepe borden. Hak de noten tot grove brokjes en strooi er overheen. Je kunt de quinoa tot een echt zoete traktatie omtoveren door er wat ahornsiroop overheen te lepelen.
Vind je quinoa bitter smaken? Dit hoort niet. Je hebt het dan waarschijnlijk niet gewassen. Als je de korrels van sommige quinoa niet goed wast kunnen ze bitter gaan smaken. Hoe was je quinoa? Doe de korrels in een kom met water en wrijf ze goed tegen elkaar aan. Je ziet als het wassen nodig was de 'stofwolken' opwaaien. Spoel de quinoa hierna grondig af.