Pompoentaart

Halloween of de herfst vieren? Maak deze heerlijke rauwe pompoentaart. Zonder toegevoegde suikers, alleen dadels.

Pompoentaart

P roef de herfst met deze pompoentaart. Het is weer wat anders dan een appeltaart. Niet alleen lekker na een gezellige wandeling in het bos, maar ook als dessert van een Halloween diner.Ā Heerlijk met een lepel gezoete kokosyoghurt als slagroom.

Ingrediƫnten

01

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met de vulling. Snijd de pompoen in kleinere stukjes/blokjes. Leg de pompoenstukken met 1 eetlepel kokosolie op een bakplaat of in een bakvorm en strooi er de kaneel over uit. Bak de pompoen hierna circa 30-40 minuten (afhankelijk van hoe groot jouw blokken zijn) in de oven gaar. Zet de 9 medjool dadels voor de vulling te weken in een laagje gekookt water.

02

Nu ga je de bodem maken.
Maal in de keukenmachine 7 dadels, rozijnen en 4 eetlepels kokosolie samen met de kokosrasp tot het een plakkerig geheel is geworden. Je moet waarschijnlijk even goed doormalen. Voeg vervolgens de amandelen toe en maal totdat ze tot grove kruimels zijn. Nu kun je de pecannoten toevoegen. Draai nog even kort door tot ook de pecans grove kruimels zijn. Zo houd je een bodem met een lekker knapperige structuur waarin je de verschillende noten proeft. Druk de mix met je vingers gelijkmatig uit in een taartvorm of quichevorm en laat de randen licht opstaan. 

03

Tijd om verder te gaan met de vulling! 
Vermaal de overige 9 dadels in de keukenmachine en indien nodig met een klein lepeltje water tot een pasta. Laat de pompoen wanneer deze klaar is even afkoelen en meng deze met de dadels in de keukenmachine tot een glad en smeuïg geheel. Voeg dan de kruiden, vanille extract melk en resterende eetlepels kokosolie toe en maal even door.

04

Week het velletje gelatine circa 5 minuten in een klein laagje water en knijp erna uit. Verwarm vervolgens in een klein pannetje op laag vuur (dit gaat heel snel!) en voeg toe aan het pompoenmengsel. Meng dit vervolgens heel goed door. 

05

Verdeel het pompoenmengsel over de bodem, garneer met extra pecannoten in een patroon naar keuze en zet in de koeling totdat de taart is opgestijfd. Hierna kun je de taart serveren. Bewaar de overgebleven taartpunten in de koelkast. 

*

Houd jij je niet aan een veganistisch dieet? Gebruik dan vooral de dierlijke variant, want we krijgen helemaal niet zo veel glycine binnen met ons hedendaagse dieet. En collageen is belangrijk voor een gezonde huid en kraakbeen. Eet je echter geen dierlijke producten? Dan kun je een plantaardige variant bij de Ekoplaza kopen. 

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!

 

Lees ook