Over de gezondheidsvoordelen van gember (de Indonesische benaming is Djahé) wordt steeds meer bekend. Om maar een paar voordelen te noemen: het is een krachtige ontstekingsremmer, heeft antibacteriële en anti-virale eigenschappen, is goed voor de stoelgang, bevordert de bloedcirculatie én helpt je lichaam te ontgiften. Kurkuma (geelwortel) wordt al eeuwenlang gebruikt als smaakmaker en kleurstof, maar heeft hiernaast een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen. Zo helpt kurkuma onder andere je immuunsysteem om infecties in het lichaam te voorkomen, is het goed voor je darmen, verbetert kurkuma de cognitie (altijd mooi meegenomen) en verlaagt het je cholesterol.
Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijdt de pompoen, zoete aardappel en venkel in stukken en rooster deze samen met de gepelde knoflook tenen gaar in 30-40 minuten.
Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de linzen gaar in ongeveer 15 minuten en voeg de laatste minuten de tomaten, gesneden gember, kokosmelk, kurkuma en komijnzaad toe.
Voeg de geroosterde groenten uit de oven toe bij de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe. Platte peterselie is lekker als garnering evenals een extra scheutje kokosmelk in je soepkom voor een extra romig effect.
Tip: Verwarm ’s ochtends een portie soep en neem deze mee naar je werk in een thermos kan voor een gevulde lunch samen met een gemengde groene salade.