Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zoete aardappelen en wortelen in blokjes. Meng in een ovenschaal de pompoen en zoete aardappelen met wat kokosolie en rooster gedurende 20 a 30 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg zout en chilipoeder toe.
Zet een soeppan met dikke bodem op het vuur en fruit hierin de ui en de wortelen. Voeg de tomaten, kruiden en de helft van de bouillon toe aan de ui en wortelen.
Haal de overnschaal met pompoen en zoete aardappel uit de oven. Pureer de pompoen en zoete aardappelen samen met een flinke scheut bouillon in je blender (met grote kan) of met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg geleidelijk meer bouillon toe tot het volledig glad en dun genoeg is om te schenken. Voeg de gepureerde pompoen en zoete aardappel aan de pan met de soepbasis toe. Voeg 2/3e van de kokosroom toe. Voeg eventueel extra water/bouillon toe als de soep nog te dik is. Proef en breng op smaak met meer zout en/of chilipoeder.
Garneer de soep met pompoenpitten en een klein scheutje kokosroom (en wat chilivlokken indien gewenst).
*Eet je met kinderen? Voeg dan pas op het laatste moment de chilivlokken toe. Geef de kinderen een kom milde soep zonder chili.