Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Vet een vierkante bakvorm in van circa 20 bij 20 centimeter, of bekleed hem met bakpapier (zo kun je gemakkelijk je baksel uit de vorm tillen). Prak de bananen fijn, hak de noten (grof) en snijd de vijgen in kleine stukjes.
Doe de eiwitten in een grote schone, droge kom (belangrijk, anders luk het niet om de eiwitten mooi op te kloppen). Klop de eiwitten met een handmixer of garde tot een schuimige massa. Meng de banaan en notenpasta door elkaar. En schep dit vervolgens samen met de noten en vijgen voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Schep wanneer alles goed gemengd is als laatste de blauwe bessen door het deeg.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakvorm en maak met de achterkant van een lepel de bovenkant mooi glad. Bak de repen gedurende 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat het baksel iets afkoelen alvorens het uit de bakvorm te halen en in repen te snijden, dan behouden de repen mooi hun vorm. Dit recept is goed voor ongeveer 6-8 porties, wanneer de repen als ontbijt gegeten worden. Neem je de repen mee als snack, snij ze dan wat kleiner. Eet smakelijk!
Deze heerlijke repen zorgen niet alleen voor een goede start van je dag, maar houden gedurende de dag ook je bloedsuikerspiegel stabiel. Dit kan door je maaltijden zo samen te stellen dat je geen last hebt van suikerpieken. Bijvoorbeeld door snelle koolhydraten en suiker te vermijden, zo veel mogelijk langzame koolhydraten te eten en aan elke maaltijd eiwitten en goede vetten toe te voegen. Op die manier vermijd je snaaibuien gedurende de dag! Meer weten? Lees dan dit artikel.