Mix & match salade met groene dressing

Het geheim van deze salade is vooral de dressing van avocado, spinazie en basilicum. Deze zit boordenvol met éxtra groenten en gezonde vetten. Voor de rest kan je met mix and match zelf je salade eromheen maken.
M et salades kan je namelijk alle kanten uit: verschillende soorten sla, groenten, peulvruchten, bonen, (glutenvrije) granen, noten, zaden, kiemen, fruit, en/of restjes van je avondeten. Net waar je trek in hebt, welke groenten in het seizoen zijn, voor welke eiwitbron je kiest of wat je thuis nog hebt liggen.

Deze groene powerdressing bestaat grotendeels uit avocado en spinazie en is heerlijk romig. Avocado bevat omega-9-vetzuren, is een goede bron van vitamine E en is onder andere goed voor de collageen aanmaak in onze huid. Spinazie is rijk aan foliumzuur, kalium, magnesium, ijzer en vitaminen A, E en K. Door deze krachtpatsers aan je dressing toe te voegen, krijg je naast de salade zelf, extra gezonde vetten, vitamines en minerealen binnen.

Ingrediënten

Pexels photo 557659 avocado

Doe de spinazie, avocado, basilicum, mosterd en citroensap in een kleine foodprocessor en pulseer totdat het een romig geheel wordt. Voeg langzaam het water toe totdat de dressing de gewenste dikte heeft. Breng de dressing op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat meer citroensap toe.

De dressing is het lekkerst als je deze op dezelfde dag gebruikt.

Tip: Maak met deze dressing ook eens een salade met rauwe venkel, schijfjes appel, pompoenpitten, schapenfeta en gedroogde cranberries.

Lees ook