Ingrediënten
Laat de amandelen een nachtje in water staan, of in ieder geval 6 uur lang. Dit is erg belangrijk voor het maken van een smakelijke, romige melk.
Wanneer ze goed geweekt zijn, gooi je het weekwater weg en spoel je de noten af.
Doe de amandelen met 250 ml vers water in een sterke blender en laat even flink draaien tot er een melk ontstaat. Doe vervolgens de andere 250ml water erbij en laat een aantal minuten draaien tot het een gladde melk is.
Giet het mengsel boven een kom in een zeef- of kaasdoek (ik gebruik deze) en vorm een reservoir door de uiteinden bijeen te houden. Laat vervolgens uitlekken en als het meeste vocht er uit is gelopen, knijp je met je handen de rest van het vocht er uit.
Giet het mengsel in een schone glazen fles en bewaar in de koelkast. Je kunt de melk ongeveer een week bewaren.
Wil je een zoete melk maken? Doe de melk na het uitknijpen terug in de blender met een aantal dadels, een paar theelepels kaneel of wat vanille poeder en laat nog even blenden.