Hartige pannenkoeken

Hartige eiwitrijke pancakes, dat is nog eens iets anders. Deze groene pannenkoekjes zijn gemaakt van erwten en zachte hüttenkäse.

Hartige erwten pannenkoeken

A merikaanse pancakes met een uiterst gezonde twist. Deze groene stapel is fris, hartig, smaakvol en gezond en zit boordevol eiwitten, goede vetten en groenten. Hartstikke leuk om te maken en bovendien geschikt als ontbijt, lunch en als diner. Dit recept is voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten

01

Doe de erwten in de keukenmachine en voeg de eieren, de knoflookteentjes, het boekweitmeel en de citroenrasp toe. Maal alles goed door elkaar. 

02

Voeg vervolgens de hüttenkäse en de verse basilicum (of andere kruiden) toe aan het mengsel en meng alles zorgvuldig door elkaar tot een beslag.

03

Zet een hapjespan op het fornuis en verwarm op matig vuur een eetlepel kokosolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan, elke eetlepel vormt een pannenkoekje. Bak niet te veel tegelijk, ze hebben wat ruimte nodig. Laat de pannenkoekjes eerst aan de onderkant bruinen voor je ze probeert om te keren, zo vallen ze niet uit elkaar.  

 

Serveertip: Je kunt de pannenkoekjes warm of koud eten en heerlijk variëren met de kruiden en de groente. Probeer ze bijvoorbeeld eens met munt of met courgette en basilicum.

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk het Gezond Ontbijten e-bookje erbij!
Vegetarisch Eiwitrijk Lunch Ontbijt Glutenvrij Vezelrijk

Lees ook