Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een muffin bakblik in. Doe de havervlokken, het lijnzaadmeel en het zout in een grote kom en roer even door elkaar.
Smelt de kokosolie voorzichtig in de voorverwarmende oven, of op laag vuur. Roer de ahornsiroop vervolgens goed door de amandelpasta tot het een mooi vloeibaar geheel vormt. Roer hier vervolgens ook het vanille extract, de gesmolten kokosolie en de geprakte banaan doorheen en doe de natte ingrediënten bij de droge.
Roer alles goed door en zet de mix vervolgens even in de koelkast (of vriezer als je haast hebt). Haal de mix wanneer deze wat opgestijfd is uit de koeling en doe een flinke lepel per opening in het bakblik. Druk de mix vervolgens met je handen omhoog langs de randen zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met het mengsel, maar dat de cup niet is gevuld. Zo creëer je leuke, holle cups waar je melk in kan gieten (klik hier voor het recept om dit zelf te maken), of yoghurt in kan scheppen (een yoghurt taartje met fruit!).
Zet het bakblik vervolgens 12-17 minuten in de oven of tot de granola cups mooie bruine randjes hebben. Laat de cups afkoelen en zet ze daarna ook nog even in de koelkast om echt mooi op te stijven. Haal dan met een mes voorzichtig de cups uit het bakblik en verdeel ze over diepe borden (1 per klein bordje, 2 per groot diep bord). Leg je bord ook lekker vol vers fruit, gehakte noten en giet de melk eroverheen. Of gebruik de cups dus al taartbodempjes. Ideaal voor een gezonde high tea, vul ze met Griekse- of kokosyoghurt en versier met rood fruit. Klaar!