Glutenvrije granola

De lekkerste ontbijtgranen maak je zelf: eiwitrijke, glutenvrije granola. Deze huisgemaakte granola is zó lekker dat je niet meer terug wilt naar de cruesli uit de supermarkt.

Glutenvrije granola

W eg met de cruesli! Deze glutenvrije granola is rijk aan gezonde vetten, eiwitten en bevat alleen havermout. Dit zijn de ideale granen voor de ochtend. Een bakje volle yoghurt met granola is af en toe ontzettend lekker. Het is echter wel belangrijk om een gezonde granola te kiezen waar geen grote lading geraffineerde suikers in zit. Dit is het beste te bereiken door hem zelf te maken. Dankzij de eiwitten en goede vetten is deze granola bloedsuikerspiegel vriendelijk!

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een bakpapier op een grote bakplaat. Plaats de gemengde noten en haver in een keukenmachine en pulseer kort om de noten en granen grof te hakken.

02

Smelt de kokosolie (au bain-marie of in de voorverwarmde oven). Voeg hieraan de ahornsiroop en de vanille toe. 
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom en schep om tot alles bedekt is met olie, ahornsiroop en ei. 

03

Schep het mengsel op de bakplaat en spreid dit uit tot een dunne laag. Bak de granola gedurende ongeveer 35 minuten goudbruin en knapperig (wordt pas echt knapperig wanneer het afkoelt.). Schep de granola om de 10 minuten om. Dit is heel belangrijk, anders verbrandt het. 

03

Serveer de granola met volle yoghurt en wat vruchten.

Glutenvrij Ontbijt Gezonder zoet Eiwitrijk

Lees ook