Worteltaart voor ontbijt

De lekkerste start van de dag: gezonde, suikervrije worteltaart met appel

Wortel-appeltaart

W il je eens wat anders dan havermout, een eitje, of een bakje yoghurt voor het ontbijt? Wat dacht je van een stukje carrot cake... De perfecte start van de dag. Wat, ontbijten met taart?! Ja hoor, dat kan gewoon. Zo lang je de wortel-appeltaart (nou ja, appelcake meer) maakt van de juiste ingrediënten dan kan dat zeker. Heerlijk met een lepel dikke (kokos)yoghurt!

Ingrediënten

01

Meng het lijnzaad met 3 el water, en laat even staan (als je een ei gebruikt, sla je deze stap over). Zet de oven aan op 180°C. Vet een klein springvormpje in en bedek de randen met bakpapier. 

02

Schil de appels en snijd ze doormidden. Snijd 3 helften in kleine stukjes, en snijd 1 helft in dunne plakjes.

03

Meng het boekweit- , speltmeel, zout, speculaaskruiden en bakpoeder door elkaar. Voeg het ei of geweekte lijnzaad (met water en al), de vanille en de amandelmelk toe aan het meelmengsel. Meng het zuiveringszout met de appelciderazijn. Dit hoort te gaan bruisen. Voeg dit toe aan het meelmengsel en meng goed door elkaar. 
 

04

Schep nu de blokjes appel, geraspte wortel, walnoten en rozijnen door het cakebeslag. Schep het mengsel in de springvorm en leg de overgebleven plakjes appel langs de rand op de cake. 
 

05

Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 tot 50 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake gaar is. De cake is klaar zodra de prikker er schoon uit komt. 

Serveer de cake warm of koud, met of zonder yoghurt en geniet van je ochtend moment!
 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Ontbijt Vegan Lactosevrij Zonder geraffineerde suikers Gezonder zoet Tussendoortje

Lees ook