Gezond sinterklaas marsepein

Sinterklaas marsepein zit vol met suiker. Maar wist je dat je het makkelijk zelf kunt maken? Met slechts 3 ingrediënten maak je gezonde, suikervrije marsepein. Een lekker en gezond recept voor marsepein is nooit weg tijdens deze dagen. Het is bovendien super simpel om te maken.

Sinterklaas marsepein

W ist je dat marsepein helemaal niet de bloedsuikerspiegelpiekende Sinterklaaslekkernij hoeft te zijn die het nu vaak is? Marsepein kun je ook extreem gezond maken. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig die allen heel goed voor je zijn en samen een goed gebalanceerde (oftewel bloedsuikerspiegel-vriendelijke) snack vormen. Wat wil je nog meer? Sinterklaas werd nog nooit zo gezond gevierd! Leuk je strooigoed ermee op door het met wortelpoeder oranje te kleuren (voor worteltjes) of met bietenpoeder roze (voor biggetjes). Of doop de marsepein in de chocolade voor heerlijke marsepeinen bonbons.

Ingrediënten

01

Doe de amandelen met de honing in een keukenmachine met mes en maal tot een flinke bol deeg. Dit kan enkele minuten duren.

02

Voeg eventueel poeders toe om kleuren te creëren en kneed je marsepein in de gewenste vorm.   

Sinterklaas spread
Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Zonder geraffineerde suikers Lactosevrij Dessert Glutenvrij Vezelrijk Gezonder zoet

Lees ook