Cranberry notenkoeken

De makkelijkste en meest lekkere verantwoorde koekjes!

Noten-zadenkoeken met cranberry

I n mijn eerste boek staat een koekjesrecept dat ‘s werelds meest gezonde koekjes’ heet. Na veel experimenteren heb ik een variant gevonden die deze titel zo mogelijk nog meer verdient. Ongelofelijk maar waar: deze lekkere koekjes bevatten slechts noten en zaden, kokosolie en gedroogd fruit. Ze zitten bomvol goede vetten en eiwitten (en bevatten weinig koolhydraten), dus zijn een smakelijke oplossing voor als je eens een dag te weinig goede vetten hebt gegeten. De gebruikte noten en zaden in dit recept dienen uiteraard rauw en ongezouten te zijn. Dit recept is voor 10 koeken.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Mix alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes en cranberry’s in een keukenmachine tot een plakkerig geheel. De noten hoeven niet helemaal tot pulver gemalen te zijn. Voeg als laatste de sesamzaadjes en cranberry’s toe en mix totdat de cranberry’s goed door het deeg verdeeld, maar niet fijngemalen zijn. Een paar keer rondgaan is voldoende. 
 

02

Schep 10 gelijke hoopjes deeg op de bakplaat. Rol ze met je handen, druk ze plat tot 1 cm dik en vorm ze tot ronde koeken. Bak de koeken zo’n 20 minuten in de oven en laat ze afkoelen voor je ze serveert.

Tussendoortje Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Glutenvrij Lactosevrij Vezelrijk Vegan

Lees ook