Ingrediënten
Schrob de zoete aardappelen en bieten schoon en snijd ze in stukjes. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bieten met de balsamicoazijn, een eetlepel kokos- of avocado-olie, knoflook en peper en zout. Vet een ovenschaal in met avocado- of kokosolie en schep de bieten er in. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Rooster de bieten gedurende 20 min.
Verwijder het folie van de schaal met bieten - kijk uit voor de stoom. Meng de zoete-aardappel-blokjes met een eetlepel kokos- of avocado-olie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Rooster zowel de bieten als zoete aardappel nog 30 tot 40 min. Schep af en toe om.
Haal de bieten en zoete aardappel uit de oven en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Zet een grote saladeschaal neer. Verdeel de bieten en zoete aardappel over de sla, kruimel de feta eroverheen en bestrooi met de zaden, lente-ui, geroosterde tomaten en peterselie. Voeg indien gewenst wat extra peper en zout toe. Besprenkel de salade met olijfolie en citroensap.
Variatie tip: deze salade is ook erg lekker met linzen!