Geroosterde zoete aardappel en bietensalade met balsamico

Bieten en zoete aardappel zijn uitzonderlijk voedzaam, gezond en smakelijk. Deze vegetarische feta salade heeft een verwarmende aardachtige smaak en is comfort food voor de slanke lijn!

Salade met geroosterde balsamico bieten

H eb jij het al eens geproefd, in balsamicoazijn geroosterde bieten? Het is momenteel mijn favoriet voor lunchsalades of wanneer ik gasten te eten krijg. De geroosterde bieten zijn vooral heerlijk bij druilerig weer, maar eigenlijk kun je dit recept het hele jaar door eten. Al moeten de bieten een dik uur in de oven, voor dit recept is weinig werk nodig. Daarnaast vult je huis zich met heerlijke aroma's van de zoete bieten.

Ingrediënten

01

Schrob de zoete aardappelen en bieten schoon en snijd ze in stukjes. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bieten met de balsamicoazijn, een eetlepel kokos- of avocado-olie, knoflook en peper en zout. Vet een ovenschaal in met avocado- of kokosolie en schep de bieten er in. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Rooster de bieten gedurende 20 min.

02

Verwijder het folie van de schaal met bieten - kijk uit voor de stoom. Meng de zoete-aardappel-blokjes met een eetlepel kokos- of avocado-olie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Rooster zowel de bieten als zoete aardappel nog 30 tot 40 min. Schep af en toe om.   
 

03

Haal de bieten en zoete aardappel uit de oven en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Zet een grote saladeschaal neer. Verdeel de bieten en zoete aardappel over de sla, kruimel de feta eroverheen en bestrooi met de zaden, lente-ui, geroosterde tomaten en peterselie. Voeg indien gewenst wat extra peper en zout toe. Besprenkel de salade met olijfolie en citroensap.

*

Variatie tip: deze salade is ook erg lekker met linzen!

 

Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk een leuke verrassing in je mailbox!
Vegetarisch Salade Lunch Bijgerecht Hoofdgerecht

Lees ook