Ingrediënten
Houd je van dikke labneh? Dan raad ik aan de labneh een paar uur van tevoren te maken. Combineer de yoghurt, een halve theelepel zout en het citroensap. Leg een kaasdoek dubbelgevouwen (zodat er meerdere lagen van de doek opstapelen) in een vergiet en schep de yoghurt hierin. Vouw de hoeken samen zodat de yoghurt bedekt is. Zet het vergiet in een kom zodat het vocht wordt opgevangen. Plaats in z’n geheel in de koelkast en laat uitlekken tot je de aubergine’s serveert.
Verwarm de oven intussen voor op 220°C.
Maak lange inkepingen langs de lange en korte zijde van de gehalveerde aubergines. Zo ontstaat er een ruitpatroon. Meng de citroenrasp, de komijn, de knoflook en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk hier royaal de ingesneden kant van de aubergines mee. Rooster de aubergines in de oven gedurende 20 minuten of tot ze gaar en goudbruin zijn. Keer ze halverwege om.
Haal de aubergines vervolgens uit de oven en schep er een lepel labneh op en besprenkel met extra olijf olie. Serveer als bijgerecht.
Variatietip: Besprenkel de aubergine met wat tahini en serveer met granaatappelpitjes en verse koriander. Bestrooi met za’atar (kruidenmengsel).
Op de hoogte blijven van de gezondste inspiratie, tips en de leukste kortingen? Meld je aan en ontvang gelijk het Intermittent Fasting e-bookje erbij!