Dubbel chocolade brownies

Zachte brownies met verstopte groenten

Double chocolate brownies

A ls toegewijd chocoladeliefhebber eet ik behoorlijk wat brownies, maar op wagonladingen suiker (en een buikje) zit niemand te wachten. Daarom maak ik er een sport van mijn brownierecepten zo gezond mogelijk te krijgen, zonder ook maar iets aan smaak in te boeten. Deze brownie is wat dat betreft een topper. Het deeg is verrijkt met courgette, die je niet proeft maar waar je lijf wel degelijk de vruchten van plukt. De frosting bevat avocado (geen zorgen, ook die proef je niet) en is bovendien rauw, dus bevat een bom aan goede voedingsstoffen en de combinatie is werkelijk goddelijk. De smaak verdient absoluut de titel ‘double chocolate’ maar qua voedingsstoffen is hij eigenlijk alleen maar “Double goodness”. Want, oh zo lekker van smaak en lekker in je vel! Voor ongeveer 16 brownies.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een vierkante bakvorm van 23 x 23 centimeter in. Doe de kokosolie in een schaaltje en zet in de opwarmende oven om te laten smelten. Mix de abrikozen, chocolade, eieren en appelpuree in een keukenmachine tot een glad geheel. Voeg het amandelmeel, de lijnzaadjes, cacaopoeder, bakpoeder en het zout toe en pulseer tot het wederom een geheel vormt. 

02

Doe dit beslag over in een kom en roer de geraspte courgette en kokosolie erdoor. Schep het mengsel in de ingevette bakvorm. Bak de brownies circa 25 minuten in de oven, tot het geheel stevig aanvoelt. Laat daarna afkoelen. 

03

Mix alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot een glad, glanzend en smeuïg geheel. Strijk het met een spatel of de achterkant van een lepel over de afgekoelde cake. Garneer met topping naar keuze en zet circa 30 minuten in de koelkast. Snijd hierna de cake in brownies en serveer. De topping is iets zachter dan een traditionele brownietopping, maar smaakt des te beter. 

Gezonder zoet Dessert Glutenvrij

Lees ook