Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een vierkante bakvorm van 23 x 23 centimeter in. Doe de kokosolie in een schaaltje en zet in de opwarmende oven om te laten smelten. Mix de abrikozen, chocolade, eieren en appelpuree in een keukenmachine tot een glad geheel. Voeg het amandelmeel, de lijnzaadjes, cacaopoeder, bakpoeder en het zout toe en pulseer tot het wederom een geheel vormt.
Doe dit beslag over in een kom en roer de geraspte courgette en kokosolie erdoor. Schep het mengsel in de ingevette bakvorm. Bak de brownies circa 25 minuten in de oven, tot het geheel stevig aanvoelt. Laat daarna afkoelen.
Mix alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot een glad, glanzend en smeuïg geheel. Strijk het met een spatel of de achterkant van een lepel over de afgekoelde cake. Garneer met topping naar keuze en zet circa 30 minuten in de koelkast. Snijd hierna de cake in brownies en serveer. De topping is iets zachter dan een traditionele brownietopping, maar smaakt des te beter.