Ingrediënten
Spoel, week en kook de bonen volgens de verpakking. Spoel de bonen na het koken zorgvuldig af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Meng het lijnzaad met 3 el water en laat tien minuten staan. Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet een steelpan met een laag water op matig vuur. Plaats een hittebestendige kom op de pan en smelt hierin de chocolade (au-bain Marie). Voeg de kokosolie toe en roer goed door tot het vet volledig gesmolten is. Haal de pan van het vuur en meng het gewelde lijnzaad, de appelmoes en de dadels door de chocolade.
Meng in een kom het amandelmeel, zout, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar. Doe dit mengsel samen met de zwarte bonen, vanillepoeder en de eieren in de keukenmachine en laat volledig glad malen. Voeg nu het gesmolten chocolademengsel toe en zet de keukenmachine nog eens aan zodat er een samenhangend beslag ontstaat. Roer op het laatste moment de gehakte pecannoten door de browniemix.
Vet een bakvorm van ca. 25cm doorsnede in met (kokos)olie en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en strijk glad. Plaats het blik in het midden van de oven en bak de brownie gedurende 20 tot 30 minuten gaar. Wanneer hij klaar is voelt de brownie stevig aan. Als je er een prikker insteekt moet de brownie nog vochtig zijn van binnen!
Serveer de brownies warm of koud, met vers rood fruit. Smakelijk!