De gezondste vissticks

In een jasje van havervlokken

Vissticks in een haverjasje

V issticks zijn ieder kinds' favoriet. Maar omdat de meeste varianten met veel geraffineerd (tarwe)bloem en paneermeel eindeloos krokant en vet in de pan worden gebakken zijn ze niet noodzakelijkerwijs het meest gezonde visgerecht. Deze vissticks herstellen de eer en kunnen naar hartenlust en ieders tevredenheid geserveerd worden. Ze duiken maar even in de pan en ook de jasjes zijn een stuk voedzamer.
3 50g schelvis, koolvis of een andere stevige witte vis 25g havervlokken (niet de hele grove variant) 25g zelfgemaakt broodkruim* snufje zeezout of roze himalayazout Vers gemalen peper 1 (biologisch) scharrelei een paar klontjes room- of grasboter
01

Verwarm de oven voor op 165℃. Mix de  havervlokken en het broodkruim in een kom met het zout en peper en klop het ei in een andere kom. Smelt de boter in de pan en bak de vissticks kort aan iedere zijde tot de jasjes mooi lichtbruin zijn. Leg ze daarna op een bakplaat en bak ze in een minuut of tien gaar in de oven.

02

Snijd de vis in strips of ‘sticks’. Dip de stripjes vis in het ei en rol ze vervolgens door de mix van havervlokken en broodkruim tot iedere zijde bedekt is.

03

Smelt de boter in de pan en bak de vissticks kort aan iedere zijde tot de jasjes mooi lichtbruin zijn. Leg ze daarna op een bakplaat en bak ze in een minuut of tien gaar in de oven.

Tip

 

Voor extra voedingswaarde en een lekkere bite serveer je de vissticks met een partje citroen op ieder bord. Geeft de sticks iets extra’s en dankzij de antioxidanten in de citroen tevens een hogere Food-IQ waarde.

Tip 2

 

* Speltpaneermeel is is heel makkelijk zelf te maken. Snij de korst van twee stukken (oud) zuurdesembrood en rol de stukken zonder korst tussen beide handen flink heen en weer tot je fijne korrels overhoudt. Hoe fijner je broodkruim hoe beter.

Vis Bijgerecht Hartige snack Eiwitrijk Lactosevrij

Lees ook