Ingrediënten
Week de cashewnoten (minimaal een uur) in heet water. Zet een koekenpannetje op matig vuur en verwarm hierin een theelepeltje kokosolie in. Fruit vervolgens gedurende enkele minuten de ui en de knoflook tot ze glazig en zacht zijn. Haal de ui en knoflook uit de pan.
Zet een steelpannetje op het fornuis en verwarm, op matig vuur de amandelmelk, met citroensap en edelgistvlokken. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe aan het mengsel. Let op, licht verwarmen is genoeg, het hoeft niet heet te zijn. Schenk de inhoud van het pannetje in een krachtige blender en voeg de geweekte cashewnoten toe (wel eerst afgieten). Zet de blender op de hoogste stand zodat er een gladde saus ontstaat. Dit kan een minuutje duren, afhankelijk van hoe sterk je blender is. Als je saus er goed uitziet kun je de shiitake en de groentepasta gaan bakken.
Verhit in een koekenpan nu twee extra theelepels kokosolie en bak hierin de shiitake. Bak ze op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de groentepasta toe en sauteer tot ze beetgaar zijn. Als je zeewier pasta gebruikt, week deze dan volgens de bereidingswijze op de verpakking. Warm in een steelpannetje je saus weer op en breng op smaak met peper en zout.
Voor het serveren: Voeg de groentepasta toe aan het pannetje met saus en roer alles door elkaar zodat de pasta bedekt is met een dun laagje roomsaus. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus er overheen. Bestrooi het gerecht met vers gehakte peterselie, extra vers gemalen zwarte peper en sprenkel er - als je dat lekker vindt- wat extra olijfolie overheen.