Suikervrije sangria

Op zoek naar gezonde sangria? Alcoholvrij is deze variant niet, maar wel zonder toegevoegde suikers en bijzonder lekker! En waar er normaal heel wat suiker in een kan sangria gaat, lossen we het hier op goede kwaliteit rode wijn en vruchtensappen zonder toegevoegde suikers.

Suikervrije sangria

N atuurlijk is alcoholvrij het aller gezondste, maar bij mooi weer is als uitzondering een goede sangria de moeite waard. Met mate en af en toe kan rode wijn geen kwaad. En waar er normaal heel wat suiker in een kan sangria gaat, lossen we het hier op goede kwaliteit rode wijn en vruchtensappen zonder toegevoegde suikers. Hij is bovendien zo klaar en het staat prachtig buiten op tafel of bij de barbecue. Supertip: Wil je deze sangria nóg gezonder maken, dan kun je kombucha in plaats van de diksap in het bruisend water gebruiken.

Ingrediënten

01

Doe alle ingrediënten behalve het bruisende water in een grote karaf (of verdeel over 2 kleinere) en roer het eenmaal voorzichtig (pas op dat het fruit niet kneust) om. 

02

Zet de karaf(fen) daarna ongeveer 2-4 uur in de koelkast om de smaken te laten trekken. Voeg het bruisend water vermengd met het diksap of de Kombucha toe en roer nog even voorzichtig door alvorens te serveren. Cheers!

Zonder geraffineerde suikers Dranken

Lees ook