Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet de grill aan. Breng in een pan ruim water aan de kook. Snijd de knolselderij in dikke plakken en vervolgens in lange reepjes. Kook de knolselderijfrieten in 3-5 minuten (afhankelijk van hun dikte) iets zachter. Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Maak intussen de coating voor de frieten: roer de resterende ingrediënten in een grote schaal tot een dikke, kleverige pasta. Schep de uitgelekte knolselderijfrieten voorzichtig om met de pasta tot alle frieten goed ermee bedekt zijn.
Verdeel de frieten over een bakplaat met daarop een paar lagen bakpapier. Zorg dat ze niet op elkaar komen te liggen, maar spreid de frieten goed uit. Rooster de friet in 30 minuten bruin en gaar, draai ze halverwege om.
Variaties: je kunt ook pastinaak, koolraap, pompoen en natuurlijk zoete aardappel op dezelfde manier roosteren. Let wel goed op de baktijd, die kan verschillen van knolselderij. En je kunt naar smaak bijvoorbeeld ook gedroogde of verse oregano of rozemarijn toevoegen.
Ingrediënten
Voor de mayonaise: Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de mengkom en laat de keukenmachine ongeveer 30 seconden draaien. Gebruik een opzetstuk om de olijfolie druppel voor druppel toe te voegen terwijl de motor draait. Doordat je de olijfolie zo langzaam toevoegt, kunnen twee stoffen die normaal gesproken heel slecht mengen (olijfolie en citroensap) nu wel samengaan. Proef en voeg naar smaak eventueel iets meer citroensap of zout toe.