Karamel appels

Deze karamel appels zijn helemaal van appel! Geen grammetje geraffineerde suiker, en heel erg gezond.

De fruitigste karamel appels

A ppels in karamel. Doet het je ook niet aan gelijk aan Mary Poppins denken? Het is een leuke traktatie voor op kinderfeestjes, een gezond toetje in, of een vrolijke aanvulling op een themafeestje. Deze candy apples zie je ook altijd op kermissen, maar daar bevat de karamel een flinke lading geraffineerde suiker. Deze karamel wordt van niets anders dan pure appelsap gemaakt en is daarmee een stuk verantwoorder. 

Ingrediënten

01

Doe de appelsap in een grote steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Wanneer het kookt laat je het op een laag vuurtje minimaal 45 minuten zachtjes pruttelen. Na een halfuurtje zie je langzaam de structuur dikker worden. Roer af en toe met een houten spatel. 

02

Na 45 minuten wordt de karamel donkerder van kleur en wordt hij dikker. Wanneer de karamel de juiste textuur heeft haal je de pan van het vuur.

03

Steek een houten stokje (sate-prikker) in iedere appel en doop deze voor de helft in de karamel. Blijf even in de lucht heen en weer rollen totdat de karamel er niet meer vanaf druipt en zet de appels op een dienblad met een vel bakpapier in de koelkast om de karamel verder op te laten stijven. 

04

Schuif voor de presentatie een mooi rietje over de prikker, of bind er gekleurde lintjes omheen. 

Tip: Ik vind zelf het contrast van de groene appels en de donkere karamel mooi. Maar je kunt er ook voor kiezen om rode appels te gebruiken, leuk voor de kerst bijvoorbeeld!

 

Gezonder zoet Zonder geraffineerde suikers Vegan Dessert Lactosevrij

Lees ook