Ingrediënten
Maak de rauwe chocolade
Smelt de bij voorkeur rauwe cacaoboter au bain-marie en haal van de pan af zodra het bijna helemaal gesmolten is. Laat een paar minuten afkoelen. Roer daarna de cacaopoeder en ahornsiroop er doorheen.
Maak je Bounty eitjes
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met mes en maal tot het een kleverige pasta wordt. Niet geheel glad, het is lekker om de kokosrasp terug te herkennen. Smeer een beetje van de rauwe chocolade met een kwastje in de bodem van de vormpjes en laat even uitharden in koelkast of vriezer. Vul het vormpje met de bountyvulling en giet er de rauwe chocolade over uit en plak twee helften tegen elkaar om het vormpje te sluiten (dus niet teveel vulling erin!). Zorg dat de chocolade nog vloeibaar genoeg is, want zodra de chocolade te dik wordt vult het niet meer iedere millimeter van je malletje. Warm desnoods tussendoor even licht op.
Rol af en toe een eitje in de chocolade en daarna in de kokosrasp zodat ze in een schaaltje een leuk contrast vormen.
Maak je Snicker eitjes
Breng de ahornsiroop in een sauspannetje aan de kook tot het met een kookthermometer 150 graden meet en haal het van het vuur af. Wacht een minuut of drie en roer de kokosroom erdoor. Roer door elkaar en zet even aan de kant. Wanneer het iets is ingedikt roer je de pinda’s erdoorheen en herhaal je de procedure van de bounty eitjes.
Geen tijd om een hele vulling te maken? Vul de vormpjes dan met een rozijn en wat fijngehakte nootjes en giet dicht met de chocolade. Of roer wat fijngehakte nootjes door een klein deel van de chocolade met een beetje cacaonibs of quinoa pufs en vul ze daarmee. En met een beetje crunchy pindakaas maak je in een handomdraai een kleine Reeses Peanutbutter cup. De mogelijkheden zijn eindeloos!