Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een bakvorm in (rond of langwerpig van ca. 19-20 cm). Leg bakpapier in de vorm om het brood na het bakken makkelijk uit de vorm te tillen.
Doe het speltmeel, de cacaopoeder en bakpoeder in een kom en roer het door elkaar. Klop de eieren in een andere, grote kom los en roer de yoghurt en het zout er doorheen. Voeg hier vervolgens de kokosolie en de kokosbloesemsuiker aan toe en mix het geheel goed door. Schep beetje voor beetje de droge ingrediënten door de mix van natte ingrediënten heen. Voeg als laatste de courgette aan het geheel toe en roer goed door elkaar tot het een mooi stevig, plakkerig deeg is.
Schep het deeg in het bakblik en zet circa 55-60 minuten in de oven. Om te controleren of het brood gaar is prik je met een satéprikker in het midden van het brood. Als de prikker er schoon uitkomt, is je chocoladebrood klaar.