Ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200 ͦC.
Smelt de kokosolie (of boter) samen met de amandelpasta op laag vuur tot een licht vloeibaar geheel. Doe het speltmeel, het zout en bakpoeder samen in een grote mengkom en voeg de gesmolten kokosolie en amandelpasta toe aan het meelmengsel. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
Meng de ahornsiroop vervolgens door de geitenyoghurt en voeg dit ook toe aan de mix. Kneed met je handen (of een mixer met deeghaken) alles tot een elastisch deeg. Voeg wat extra meel toe als het deeg te kleverig is zodat het wat makkelijker te bewerken is. Als het deeg zich tot een bal heeft gevormd kan het in vijf porties worden verdeeld.
Deel elk stuk deeg weer in drie delen en rol deze tot gelijke strengen van gemiddeld een halve tot één centimeter breed. Leg drie strengen naast elkaar en vlecht ze losjes tot een vlecht. Breng beide uiteinden bij elkaar zodat je een rondje vormt. Het lijkt op een dunne vlecht maar door het bakpoeder zullen de broodjes goed rijzen tot een volle vlecht. Bestrijk de broodjes met een losgeklopt eitje of (amandel)melk en strooi er sesamzaadjes overheen.
Leg daarna een ei in het midden van elk broodje en bak de broodjes in de oven gedurende 15 min of tot ze goudbruin zijn en hol klinken wanneer je er op klopt.