Crispy courgette

Crispy courgette

Crispy courgette

Z in in zoutig, knapperig en een beetje vet? We hebben er allemaal wel een trek in. Dit hoeft niet te betekenen dat je tegen deze zin moet vechten of bent overgeleverd aan ongezonde snacktroep. Je kunt ook gezonde lekkere zoutige snacks met wat lekkere vetten klaarmaken die niet slecht voor je zijn. Je krijgt met deze courgette-crisps zelfs extra groenten binnen. Ook lekker bij vis als een vervanging van patat.

Ingrediënten

01

Verwarm de oven voor op 220 ℃. Snijd de courgette in dunne plakken (net dunner dan een halve centimeter). Hussel de plakken courgette met de olijfolie of gesmolten kokosolie. 

02

Meng in een aparte kom de kaas, paneermeel, peper en zout. Haal een voor een de plakken courgette door het paneermeel zodat ze volledig bedekt zijn met een lekkere laag. 

03

Verspreid de plakken courgette over een bakplaat met bakpapier. Bak gedurende 20-30 minuten of tot ze courgette knapperig en goudbruin is.  

Bijgerecht Hartige snack Vegetarisch Koolhydraatarm

Lees ook