Gecertificeerde part-time opleiding tot Kindervoedingscoach

Vind jij ook dat onze kinderen beter verdienen? Een betere, fittere toekomst? Hebben voeding en leefstijl ook al een poos jouw interesse in wil jij daar wellicht een sturende rol in gaan spelen? Hier vind je alle informatie voor de opleiding tot Kindervoedingscoach.
A ls moeder van drie kleintjes voel ik als geen ander de strijd waar veel ouders mee kampen: Je kind(eren) in deze maatschappij een gezond voedingspatroon aanleren. Vooral in de 21ste eeuw -een tijd waarin de suikerpot van de voedingsindustrie regeert- is dit een flinke uitdaging. Je moet het opnemen tegen een wereld waarin het normaal is dat kinderen overal geconfronteerd en verleid worden met kleurrijke zakjes, pakjes, snoepjes, ijsjes, chips, frisdranken etc. Als ouder wil je het uiteraard goed doen, maar wat is goed? Wat is gezond...? Wie weet het nog? Moet je het zoeken in de schijf van vijf met alle margarine, halvarine en boterhammen die helemaal niet goed blijken voor in ontwikkeling zijnde spijsverteringssysteempjes? Nee? Wat dan? Waar moet je het dan zoeken?
Verkleind

Mijn visie, of eigenlijk mijn droom als mama is dat ouders makkelijk terecht kunnen voor echt goed en gedegen voedingsadvies.

Voedingsadviezen die kinderlijfjes in balans brengen en goed kunnen laten presteren en concentreren. Adviezen voor de juiste voeding voor hun in ontwikkeling zijnde brein om zodoende optimaal te kunnen genieten van het leven. Hoe geweldig zou dat zijn? Om deze reden heb ik een poos geleden samen met diverse experts de vakopleiding tot Kindervoedingscoach opgezet.

 

De part-time opleiding tot Better Health Kindervoedingscoach is een unieke combinatie van de orthomoleculaire voedingsleer en de psychologische aspecten van orthopedagogie. Niet alleen de kennis van voeding en de uitwerking op een (kinder)lijfje komt aan bod, maar ook de psychische ontwikkeling van het kind en hoe je hierop als coach –via de ouder- kunt inspelen bij het aanleren van gezond eetgedrag komt aan bod. Je kunt ouders en kinderen hiermee op een wetenschappelijk  onderbouwde manier breed begeleiden.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan jou als toekomstig coach. Hoe goed kun jij jezelf en je praktijk vermarkten? Hoe zijn je presentatie technieken voor spreken in het openbaar? Goede kennisoverdracht is een vak apart, vandaar dat we hier voldoende tijd aan besteden zodat jij een gedegen ondergrond ontwikkelt voor een carrière waar je hart écht ligt.

Voor de vakopleiding Kindervoedingscoach (geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen - KTNO en erkend door vakvereniging BATC) staan 13 European Credits (EC’s). Gedurende de duur van de opleiding zal de studiebelasting naast opdrachten gemiddeld 9 uur per week zijn, afhankelijk van je voorkennis.

Better health 0136

Benieuwd of coach zijn op dit gebied iets voor jou is? Heeft gezonde voeding al een poosje jouw interesse? Gezond(er) leven, het ontwikkelen van jezelf? Zou je hier graag een sturende rol in willen hebben en de (ouders van de) volgende generatie op het juiste spoor zetten? Vraag hier een vrijblijvend informatie gesprek aan zodat we je alle ins en outs van de opleiding kunnen vertellen. Ja, ik wil graag meer informatie!

Eerst even rustig lezen? Je vindt alle informatie over de opleiding op de website van de Better Health Academy.

 

Nieuws

Lees ook